Rally er en bilsport som utøves verden over, og denne sporten har veldig mange utøvere også i Norge. Det er forholdsvis enkelt å konkurrere innen rally, ettersom løpene kjøres på vanlige veier. Man trenger altså ingen spesiell bane til sporten. Løpene deles inn i fartsetapper og transportetapper. Transportetapper er kjøring mellom de ulike fartsetappene, og under transportetappene møter utøverne også andre trafikanter, og må forholde seg til fartsgrenser og trafikkregler. Under fartsetappene kjøres det også på vanlige veier, men da blir veiene stengt for andre trafikanter, slik at de som konkurrerer kan kjøre så fort de vil.

Rallyer kan kjøres hele året, og mange løp blir lagt til vinteren, nettopp for å gi førerne den ekstra utfordringen som snø og is kan by på. Under fartsprøvene brukes både grusveier og asfaltveier, og noen rallyer kjøres til og med i terrenget, som ørkenrallyer og lignende. Rally er en sport som også passer godt for amatører. Man kan bruke en helt vanlig bil, men den må selvsagt trimmes og forbedres litt. Man må også være medlem av en klubb, men det finnes klubber over store deler av landet.

De aller beste rallyførerne kjører store, internasjonale mesterskap. Det finnes mange gode norske rallyførere, som Mads Østberg, Henning Solberg og Andreas Mikkelsen. De kjører VM-runder i rally, og både Østberg og Mikkelsen hevder seg i verdenstoppen. Men man trenger selvsagt ikke å konkurrere i verdenstoppen for å drive med rally. For mange er rally en spennende og fartsfylt hobby som bringer glede i hverdagen.