INDYCAR eller Indy Racing League (IRL) er en amerikansk motorsportorganisasjon som arrangerer den spennende IndyCar Series. Det er det høyeste nivået innen amerikansk formelbilracing, og kan sammenlignes med Formel 1. De første løpene ble arrangert i 1996, men selve arrangementet ble ikke ordentlig anerkjent og populært før etter år 2000. IRL styrer i tillegg til IndyCar series, tre andre serier, nemlig Indy Lights, Pro Mazda og US F2000.

IndyCar er i motsetning til Formel 1 ikke en åpen formel, men IRL kontrollerer og spesifiserer hvilke leverandører som lagene kan bruke og hvilke produsenter som er tillatt å velge hvert tredje år. Dette gjør at det er full kontroll fra arrangøren over hvilke aktører som får vise seg frem i løpet.

Det er høy prestisje å vinne IndyCar Series. En av førerne som har utmerket seg de siste årene er Scott Dixon fra New Zealand. Han vant både i 2013 og i 2015 for laget Chip Ganassi Racing. I tillegg til å vinne hele serien, kan man også vinne trofeer innen bestemte typer løp, hvor de to mest nevneverdige er trofeet for oval racerbane og trofeet for veikjøring.