Et av verdens mest berømte billøp, er 24-timersløpet på Le Mans, også helt enkelt kalt Le Mans. Det arrangeres på Circuit de la Sarthe i Le Mans i Frankrike, og holdes vært eneste år i juni. Det er verdens eldste aktive bilsportløp med utholdenhet som mål, og det er fremdeles ett av de mest prestisjetunge løpene i verden. Bakgrunnen for at løpet ble arrangert for første gang i 1923 var å vise at en bil kunne tåle enorme mengder påkjenninger. Bilprodusentene ville demonstrere at de kunne lage biler som både var sporty og pålitelige på én og samme tid.

Målet i Le Mans er å kjøre en forhåndsbestemt runde på 24 timer hvor vinneren er den som tilbakelegger lengst avstand. Rekorden ble satt i 1971 og har fremdeles ikke blitt slått, hvor distansen var 5300 kilometer på 24 timer, noe som betyr at føreren i snitt kjørte i 222 kilometer i timen.

Det som gjør Le Mans særlig spesielt er at deler av banen på 13 kilometer vanligvis er en offentlig vei. Løpet foregår i tillegg på en racerbane. Målet er å balansere farten til bilene for å kunne klare å kjøre i 24 timer i strekk uten at det blir mekanisk feil på dem. Det spesielle løpet har inspirert mange andre løp verden over med lignende oppsett og mål.