NASCAR er en av verdens mest kjente motorsportarrangører som arrangerer en rekke billøp i Amerika. NASCAR står for «National Association for Stock Car Auto Racing» og ble stiftet av mekanikeren Bill France i 1948. Billøpene som arrangeres av NASCAR finner hovedsakelig sted på ovale racerbaner, og førerne får poeng for hvilken posisjon de er i når de krysser mållinjen, samt hvor mange runder de befinner seg i ledelse. Disse poengene legges sammen, og en vinner kåres. Man kan også få ekstrapoeng som eierpoeng og førerpoeng som legges til potten.

Motorsporten som NASCAR klassifiseres som, startet som lokal underholdning, men er nå en svært populær sport i USA og resten av verden. Organisasjonen har tre store serier, nemlig Sprint Cup, XFINITY Series og Camping World Truck Series. NASCAR organiserer i tillegg flere mindre serier og løp over hele verden. Alle seriene har ulike typer originale biler som gjør det spennende å følge med på flere ulike serier.

Det er flere kjente navn som deltar i NASCAR-organiserte løp. Vi kan for eksempel nevne Jamie McMurray og Brad Keselowski som kjører nå i 2016, og Dale Earnhardt som kjørte på 1980- og 1990-tallet og som vant en lang rekke serier. I senere tid har Jimmie Johnson vært den som har vært mest vanskelig å slå med en rekke seire på rekke og rad.