Rally Sweden er en del av Verdensmesterskapet i rally, også kaldt WRC (FIA World Rally Championship). Verdensmesterskapet er alle rallyføreres store utfordring med det store målet å vinne det. Mesterskapet går over tretten rally i like mange land, hvorav Sverige er ett av dem. Rally er en internasjonalt anerkjent sport og trekker til seg tusenvis av tilskuere langs veiene som ivrig heier på sine førere.

Rally Sweden er det eneste vinterrallyet i verdensmesterskapet. Det er unikt og en stor utfordring for førerne. Bilene og førerne kjemper mot kulden, snø og is med målet om å være den raskeste sjåføren av dem alle. Rallyet består av 21 etapper hvor sammenlagttiden fra disse avgjør hvem som vinner. Alle etappene er svært ulike, både når det kommer til underlag, utfordringer og lengde.

I 2016 vil Rally Sweden arrangeres fra 11. til 14. februar. I år går rallyet fra Karlstad via Torsby, inn i Norge og tilbake til Sverige og Dalarna, før det hele avsluttes tilbake i Karlstad. Foruten verdensmesterskapsrallyet, vil det også arrangeres undergrupper, nemlig WRC 2 og WRC 3 for unge sjåfører og andre nybegynnere. Det er også spennende arrangementer som demonstrasjoner av historiske rally og klassiske biler, hvor nostalgien er sterk.