Motorsport er et omfattende begrep, og mange typer konkurranser havner inn under denne samlebetegnelsen. Motorsport kan både utøves med bil, med motorsykkel, med båt, med snøskuter, med motorfly og med modellbiler og modellfly. Båtsport kjøres enten på korte eller lange baner. Rundbaneløp er løp på korte baner, og som regel ligger disse banene i rolig farvann. Langbaneløp, som offshore, kjøres både i rolig farvann og i litt mer utsatt farvann.

Snøskutersport utøves naturligvis mest om vinteren, og man kan konkurrere i cross, bakkeløp og til og med gjøre hopp og triks på skuteren. Det hender også at man kjører snøskuterløp på gress, men det er mer uvanlig. En ny type motorsport som slår an mange steder, er ATV-sport, men dette er foreløpig ikke like utbredt som andre typer motorsport. Motorflysport omfatter både navigasjonskonkurranser, hastighetskonkurranser og kunstflyging, såkalt akro.

Bilsport og motorsykkelsport er nok de formene for motorsport som får mest oppmerksomhet. Idretter som motocross, superbike, speedway og FMX sendes jevnlig på TV, og mange driver også med motorsykkelsport i Norge. Innen bilsport finnes grener som rally, rallycross, bakkeløp, drag og ulike former for baneløp. Formel 1 er den mest prestisjefylte sporten, men samtidig er dette en motorsport med relativt få utøvere, sammenlignet med for eksempel rallycross. Indycar og NASCAR er amerikanske bilsporter, men begge disse grenene har tilhengere over hele verden.

Selv om man ikke ønsker å kjøre selv, kan man drive med motorsport i form av modellsport. Det finnes både rimelige og dyre modellbiler, modellfly og modellbåter til konkurransesport.